top of page

Mens & organisatie

Ontwerp zonder titel (1).png

Een organisatie is een geheel van samenwerkende mensen, een aaneenschakeling van gesprekken en activiteiten,

een‘organiseren’, dat continu in ontwikkeling is. 

Individuele coachings

In mijn individuele coachings en loopbaanbegeleidingen start het altijd met de vraag waarmee iemand binnenkomt. Vandaaruit pellen we af om te komen tot dat waar het ten diepste om gaat. Waarbij de coachee steeds de eigenaar blijft van het eigen leerproces. Ik geloof in de samenhang van hoofd, hart en lijf. Met volle aandacht zet ik daarbij als coach mijn verworven coachings- en therapeutische vaardigheden in. Daarbij bewaak ik nauw de grens waarop ik mensen doorverwijs naar andere professionals.

Loopbaanbegeleiding: praktisch

Ik geef loopbaanbegeleiding in samenwerking met het Loopbaancentrum Dialogisch. Dialogisch bestaat uit een ploeg ervaren coaches verspreid over heel Vlaanderen en maakt onder meer gebruik van de Burnout Assessment Tool. Ontdek mijn profiel op hun website als loopbaancoach in Heusden-Zolder.'

Individele coaching

"Wanneer je hart, hoofd en handen niet meer op 1 lijn staan, je het gevoel hebt dat je ergens vastzit en niet goed meer weet welke weg je best kiest, kan je steeds bij Lieve terecht. Lieve vertrekt vanuit jouw eigen verhaal en gaat aan de slag met wat zich aandient en dit alles op een open, uitnodigende, warme en professionele manier. 

Het is zwoegen, zweten, reflecteren, praten, dromen,… om uiteindelijk (terug) te vinden. Ze zet je in je kracht waardoor je tot antwoorden en inzichten komt en zelf het pad weer vindt. 

Haar geloof in je eigen kunnen, voel je doorheen al de gesprekken wat maakt dat je met heel wat nieuwe energie naar buiten gaat en zin hebt om datgene wat je blokkeerde zelf aan te pakken. "

Evelien.jfif

Evelien Vanderaerden

Netwerkcoördinator
De Plan-Trekkers
Teamvraagstukken & leiderschap

Leiderschap & teamvraagstukken

In organisaties werk ik het liefst met kleine directieteams, leidinggevenden en mensen die vanuit wie ze zijn en wat ze doen hun leiderschap en impact willen vergroten. Die willen onderzoeken hoe er samengewerkt wordt aan de thema’s die zich aandienen en nodig zijn. Die het belangrijk vinden om mensgericht én taakgericht hand in hand te laten gaan. Die bereid zijn om te reflecteren op eigen handelen en met open geest willen meedenken met de ander. De vraag "hoe neem ik anderen mee in de beweging naar de gewenste richting, vanuit betrokkenheid en verlangen" komt vaak op mijn pad.  

"Toen ik een vraag kreeg om voor een team leidinggevenden te spreken over leiderschap en kwetsbaarheid, dacht ik onmiddellijk aan Lieve als de geknipte dame om deze opdracht te verzorgen. Door de jaren heen heb ik Lieve leren kennen als een facilitator die met een zachtmoedige doelgerichtheid teams en leiders helpt om naar zichzelf en elkaar te kijken en met oog voor ieders onderliggende behoefte en soms ook kwetsbaarheid, de neuzen in één richting te krijgen. Haar zeer persoonlijke stijl enthousiasmeert mensen en zorgt voor een psychologische veiligheid die nodig is om beweging te creëren."

Marijke Leys

Marijke.jfif
Founder Voice
Dialogue Instituut

Als directieteam van De Oever laten we ons graag door Lieve begeleiden om in te zoomen op onze samenwerking. Lieve helpt ons door haar verdiepende vragen en kaders die ze kan aanreiken, om uit onze dagelijkse realiteit te stappen en stil te vallen zodat we met voldoende diepgang kunnen verbinden met elkaar en het hebben over onze wijze van samenwerken:

hoe zitten we elk in onze rol als leidinggevende, is er een onderstroom? Wat voelen we en zeggen we niet of kunnen we moeilijker  zeggen tegen elkaar? Welke patronen ontstaan er hierdoor? Welke blinde vlekken hebben we ieder en als team?

Daarbij is Lieve een warme , hartelijke gastvrouw die ons met veel enthousiasme ontvangt en verwent !  Het is altijd een stukje thuiskomen in Plateau!

VZW De Oever

logo-oeverdef.png
Directieteam

Samenwerken met vakgenoten

Ik werk graag samen met vakgenoten. Ik heb een stevig netwerk waarin ik bij grotere opdrachten anderen mee uitnodig. Zodat eigen blinde vlekken belicht blijven, we de kracht van het organisatiesysteem de baas kunnen en de blik van buiten blijven behouden. In samen werken bij een opdrachtgever zoek ik graag de complementariteit op bij een ander om zo ten volle met elkaar vanuit ieders opperste kracht het beste van onszelf in te zetten.

Samenweken met vakgenoten
Annelies_edited.jpg

Met Lieve ontwerpen is heerlijk, ze heeft de kunst om de juiste toon in een ontwerp te leggen én de allerbeste vragen te maken die leiden tot mooie gesprekken. En met Lieve begeleiden is gemak, vertrouwen en leren. We vinden ons gemak in wie welk stukken trekt, ons gemak in de beste aanpak vinden voor de groep. En we weten dat als er toch iets in de weg zou zitten dan we het dan in alle gemak en vertrouwen bij elkaar kunnen leggen. Het is voor mij ook nog telkens weer heel voedend leren omdat er zo veel gevoelsprecisie, zorgvuldigheid en menselijke aandacht is bij Lieve waar ik elke keer opnieuw weer veel van opsteek.  

Annelies Wybo

Learning designer L&D,
Coach for teams
Kessels & Smit, the Learning Company

Ik heb meerdere keren met Lieve samengewerkt in opdrachten waar het ging over organisatie- en leiderschapsontwikkeling. De kracht van Lieve ligt in het persoonlijk maken van gesprekken tussen mensen die met elkaar samenwerken. Lieve begeleidt individuen en teams om beweging en verandering te creëren met aandacht voor ieders kracht, voor patronen en verhalen. Lieve heeft een intuïtieve manier van benoemen van wat er zich afspeelt in relaties tussen mensen en brengt dit op een waarderende, en soms scherpe manier in. Daarnaast is Lieve een prettige samenwerkingspartner vanwege haar gastvrijheid, verbindende energie, humor en aandacht voor details.

Koen Weber

2019_Koen-111976679273_edited.jpg
Senior Consultant
Kessels & Smit,
the Learning Company

Vakontwikkeling

Langzaam maar zeker kom ik ook in een fase waarin ik me graag ten dienste stel in de groei en ontwikkeling van vakgenoten.

 

In ons werkhuis Plateau organiseer ik met regelmaat een Libreau. In deze bijeenkomsten breng ik mensen die als zelfstandige of in een organisatiecontext samenwerken als leidinggevende, als interne of externe (HR)-adviseur samen rond een auteur van een boek over een thema in het brede domein van leren en veranderen . Met elke auteur kijk ik naar de beste aanpak om te inspireren, te leren en experimenteren aan te moedigen in ieders eigen werkpraktijk.   

 

In het voorjaar van 2023 start ik als supervisor  voor kleine groepen van vakgenoten (max 5) en met leidinggevenden (max 5) rond hele concrete vraag- en draagstukken uit hun werkpraktijk die ze met anderen  in een veilige leercontext willen onderzoeken en in beweging willen brengen.

In samenwerking met de Academie voor Interventiekunde begeleid ik samen met de oprichters Eric Koenen en Jacqueline Willeboordse in Vlaanderen de leergang “Effectief leidinggeven en professioneel adviseren met gevoelsprecisie”. De derde Vlaamse editie is gestart in november 2022. Aftrap editie 4 staat gepland  op 23 en 24 maart 2023.

In samenwerking met de FCE zet ik me in om steeds verder te verdiepen hoe je vanuit “Verhalen veranderen” beweging kan brengen in teams en organisaties. Ons boek verscheen in oktober 2022 en in het voorjaar 2023 starten we met een vernieuwde leergang rond dit thema.

Vakonwikkeling
Afbeelding Eric.png
Afbeelding Jacqueline _edited.jpg

We leggen de lat hoog bij de Academie voor Interventiekunde. We leiden immers professionele leidinggevenden en adviseurs, die zelf al veel ervaring inbrengen, op tot interventiekundig meesterschap. Daarom past Lieve  zo goed bij ons niet alleen qua visie, qua stijl en expertise , maar vooral ook door haar ervaring als leidinggevende en adviseur. Wij werken met adviseurs die de boekenwijsheid ontstegen zijn en beleefd hebben waar ze over spreken.

Eric Koenen &
Jacqueline Willeboordse

oprichters van de
Academie voor Interventiekunde
Suzanne.jfif

Ik leerde ooit dat je niet kunt vragen naar wat je nog niet weet. Soms is het dus nodig om iets voor de voeten geworpen te krijgen.. Een inspirerend boek, een mooi verhaal of een ongewoon perspectief. Want dat nieuwe kan je nieuwsgierigheid prikkelen en je doen verlangen naar meer. Dat 'voor de voeten werpen' hoeft helemaal niet zo  traditioneel te zijn als een training of college. Vanuit de FCE, en in samenwerking met Lieve, verzin ik graag nieuwe vormen. Samen met haar heb ik op die manier al verschillende ontmoetingen georganiseerd  in Plateau die de moeite waard bleken te zijn voor onze gasten en voor onszelf.

Suzanne Verdonschot

Directeur FCE
Onderzoeker en adviseur
Kessels & Smit, the Learning Company

Welke vraag wil jij graag met mij verkennen?

Neem contact en we spreken concreet af

bottom of page