top of page

ma 18 nov

|

Plateau

LIBREAU - Start 5e Vlaamse editie: Effectief leidinggeven en professioneel adviseren met gevoelsprecisie

Leer interveniëren op het juiste moment in boven- en onderstromen van organisatiesystemen om patronen te doorgronden en wezenlijke doorbraken en vernieuwing te realiseren

LIBREAU - Start 5e Vlaamse editie: Effectief leidinggeven en professioneel adviseren met gevoelsprecisie
LIBREAU - Start 5e Vlaamse editie: Effectief leidinggeven en professioneel adviseren met gevoelsprecisie

Tijd en locatie

18 nov 2024, 14:00 – 19 nov 2024, 18:00

Plateau, Hyacintenlaan 14, 3550 Heusden-Zolder, België

Over het evenement

Inschrijven kan via deze link en is defintief na betaling.

Op uitnodiging van Lieve Scheepers, begeleidt ze samen met Eric Koenen de leergang ' effectief leidinggeven en professioneel adviseren met gevoelsprecisie' in Vlaanderen. Eric Koenen en Jacqueline Willeboordse zijn de oprichters van de Academie voor interventiekunde. Ze ontwikkelden  en begeleiden deze Leergang in Nederland. In Vlaanderen gidsen Eric Koenen en Lieve Scheepers telkens de groep in 7 leerdagen door het fascinerende gebied van de interdisciplinaire interventiekunde.  Kijk en luister hier naar wat Eric en Jacqueline zelf vertellen over hun leergang.

Voor wie en wanneer? 

Dit leertraject voor effectieve eigenstijdse leidinggevenden en interne en externe professionele adviseurs, start op 18 november 2024. Vervolgdagen:  19 november en 17 december 2024, 30 januari, 27 februari, 27 maart en 24 april 2025 @Plateau.

Waarover gaat het?

Beweging in stagnatie brengen dankzij het doorbreken van oude denkpatronen in teams en organisatiesSamenwerkingsverbanden als directie-/managementteams, projectteams en netwerken worden steeds belangrijker om te komen tot visieontwikkeling, vernieuwing, probleemoplossing of effectief toezicht. Ze kunnen een grote slagkracht ontwikkelen.En… ze blijven te vaak erg onderbenut. Er gaat veel kostbare tijd verloren en de frustratie neemt toe wanneer dat wat beoogd wordt in de vorm van plannen, vertraagt of vastloopt.Met dit soort processen van vertraging en stagnatie worden leidinggevenden, interne en externe professionele adviseurs steeds vaker geconfronteerd.  Deze processen zijn zichtbaar aan de oppervlakte, maar vinden meestal hun wortels in de onderstromen van de organisatie, van de teams en van de individuen: in het dieptedomein. Dat heeft een nadelig effect op de realisatie van businessplannen en vernieuwingsplannen.Het doen van de juiste interventies op het juiste moment in boven- en onderstromen is een vak, ons vak en daar laten we graag leidinggevenden en professionele adviseurs verder in groeien en ontwikkelen.

Doelstellingen en vorm van deze Leergang:

U kunt vanuit brede diagnostiek en met gevoelsprecisie de juiste interventies doen, die in boven- en onderstromen nodig zijn om het ontwikkelingsproces, het veranderproces van de organisatie als geheel, van teams en van individuen te verbeteren of te versnellen. U beschikt over de meest actuele kennis uit organisatiekunde, bedrijfskunde, sociologie, psychologie, systeemkennis en filosofie en ervaart hoe u dit geïntegreerd en praktisch kunt toepassen. U versterkt uw persoonlijk Interventiekundig meesterschap met veel individuele aandacht voor specifieke eigen leerthema’s. De eigen werkpraktijk is daarbij leidend. U kijkt vanuit meerdere perspectieven naar dat wat speelt in uw werkpraktijk en bent in staat om invloed te nemen op duurzame vernieuwing en doorbreken van belemmerende patronen U ontmoet boeiende en uitdagende vakgenoten in de leergroep die werkzaam zijn in diverse werkcontexten. U werkt in een leergroep met maximaal 12 deelnemers 

Deelnameprijs opleiding, inclusief materiaal, en lunches: 4850€ excl. btw en exclusief overnachting

Inschrijven kan via deze link en is defintief na betaling.

Deel dit evenement

bottom of page