top of page

do 19 sep

|

Plateau

LIBREAU - De bange mens - Daan Heerma Van Voss

Wat betekent angst echt voor jou en voor onze relatie? Met die vraag is Daan begonnen aan zijn zoektocht die geresulteerd heeft in zijn boek 'De bange mens'. In dit Libreau geeft hij een inkijk in zijn proces en nodigt hij uit om onze eigen bron van angsten dichterbij te brengen.

LIBREAU - De bange mens - Daan Heerma Van Voss
LIBREAU - De bange mens - Daan Heerma Van Voss

Tijd en locatie

19 sep 2024, 09:00 – 12:00

Plateau, Hyacintenlaan 14, 3550 Heusden-Zolder, België

Over het evenement

Inschrijven kan via deze link en is defintief na betaling.

Waarover gaat het?

Angst is een van de oerkrachten waar we bij de ontwikkeling van organisaties, teams en individuen mee van doen hebben. Schrijver Daan Heerma van Voss wilde dit fenomeen doorgronden. Het betekende het begin van een lange reis, door tijd en ruimte, langs filosofen, wetenschappers, kunstenaars en angstlijders, van de Vallée de Misère naar Jakarta en San Francisco en vervolgens weer terug naar Nederland. Is angst erfelijk bepaald? Is er een verband tussen angst en agressie, of creativiteit? In ons land zijn inmiddels meer dan een miljoen mensen gediagnosticeerd met een angststoornis. Hoe is het zover gekomen? ‘De bange mens’ is een boek over de primaire emotie die ons allemaal aangaat.

Wat gaan we doen?

Na een inleidend college van Daan gaat de groep in gesprek over angsten. Dit kunnen werkgerelateerde angsten zijn, persoonlijke angsten, of levensverhalen die nog niet helemaal geduid zijn. Samen gaan we op zoek naar de betekenis van die angsten, en wat we ervan zouden kunnen leren.

Voor wie?

Voor leidinggevenden, professionals uit de gezondheidszorg en professionele adviseurs in het brede domein van team- en individuele ontwikkeling.

Over Daan Heerma Van Voss

Daan Heerma van Voss (1986) is romanschrijver en historicus. Zowel zijn journalistieke als zijn literaire werk is bekroond, en zijn boeken zijn in acht talen vertaald. Zijn laatste roman, Geen vaarwel vandaag, verscheen in november 2023 en werd bekroond met de BNG Literatuurprijs. Vandaag staat zijn non-fictieboek De bange mens (2021) centraal. Daarin gaat Heerma van Voss op zoek naar de kern van wat angst is, en hoe angst samenhangt met mogelijkheden, met hoop, met verlangens.

Praktisch

  • Deelnameprijs: 175€
  • Voor alumni FCE en Academie voor Interventiekunde het volgende geschenk: 155€
  • 1 reader of 1 boek is telkens in de prijs inbegrepen.

Inschrijven kan via deze link en is defintief na betaling.

Deel dit evenement

bottom of page